Wist u dat:

• Kinderen tot 18 jaar gratis lid kunnen worden van de bibliotheek?
  • Voorlezen niet alleen leuk is maar ook goed voor de taalontwikkeling van uw kind?

• Onderzoek heeft uitgewezen dat kinderen die in hun vrije tijd regelmatig een boek lezen, een hogere score op de Cito-toets behalen?

• Liefde voor lezen bij kinderen begint met een regelmatig bezoek aan de bibliotheek?

• De bibliotheek niet alleen gewone leesboeken maar ook eerste leesboekjes, gedichten, informatieve boeken, films, luisterboeken en nog véél meer heeft!

• Kinderen die veel ‘leeskilometers’ maken, beter leren lezen en later meer kans hebben op een succesvolle loopbaan.

• Kinderen waarvan de ouder lid van de bibliotheek is, vijf keer meer boeken lenen dan kinderen waarvan de ouder geen lid is. Zien lezen doet lezen!

* Ga naar www.bibliotheekhoorn.nl, klik bij Onderwijs op ‘Bibliotheek op School’ en kies daar de school van uw kind.