We willen gezond eten op school voor iedereen makkelijk maken, om zo bij te dragen aan een goede ontwikkeling van de kinderen. Samen met ouders zorgen we voor gezond eten en drinken tijdens de ochtendpauze en de lunchpauze.

Trakteren doen we zo gezond mogelijk.

Uiteraard is er ruimte om individuele afspraken te maken bij een allergie, dieet of een bepaalde geloofsovertuiging.

Eten in de ochtendpauze
De kinderen eten elke dag een gezonde pauzehap. We vragen ouders om geen koek, snoep of chips mee te geven. Mocht het toch voorkomen, dan gaat dat
terug naar huis en geven we een uitlegbriefje mee.

Geschikt voor de kleine pauze vinden wij bijvoorbeeld:

• Fruit, zoals appel, peer, banaan, kiwi, druiven, meloen, pruim en mandarijn.

• Groente, zoals worteltjes, komkommer, paprika, snoeptomaatjes en radijsjes.

• Volkoren of bruine boterham, volkoren knäckebröd, roggebrood krentenbol of mueslibol. Kijk voor geschikt beleg bij ‘Eten tijdens de lunchpauze’.

Eten tijdens de lunchpauze
De kinderen eten dagelijks een gezonde lunch. We vragen ouders om GEEN koek, snoep of chips in de
broodtrommel te doen.

Geschikt voor de lunch vinden wij bijvoorbeeld:

Volkorenbrood of bruinbrood, bruine bolletjes, knäckebröd, roggebrood of mueslibol.
  • Geschikt beleg voor in het trommeltje is:

• Kaas, smeerkaas, ei, hüttenkäse en light zuivelspread.

• Notenpasta of pindakaas.

• Groente en fruit, zoals tomaat, komkommer, paprika, banaan, appel en aardbei. Lekker als beleg en voor erbij.

Drinken
Kinderen drinken tijdens de ochtendpauze en de lunch dranken zonder toegevoegde suikers. We vragen ouders geen frisdranken, sportdranken en vruchtensappen mee te geven omdat ze erg veel suiker bevatten.

Geschikt voor drinken vinden wij bijvoorbeeld:

• Kraanwater.

• Halfvolle melk, karnemelk of yoghurtdrank zonder toegevoegde suikers.

Traktaties
Kinderen krijgen per schooljaar al gauw 30 traktaties. Dat mag ook, want jarig zijn is feest! Maar bij ons op school vragen we ouders wel om de traktaties klein te houden en niet ongezond te maken. Ook wijzen we op de mogelijkheid een klein cadeautje mee te geven in plaats van iets eetbaars.

Geschikt voor traktaties vinden wij bijvoorbeeld:

• Groente en fruit in een leuk jasje.

• Kleine porties van producten die niet te veel calorieën bevatten:

• rozijndoosje,

• een handje naturel popcorn,

• soepstengel,

• zakje met kleine (suikervrije) snoepjes of dropjes.

• Een klein cadeautje:

• stuiterballetje,